Yleiset uutiset

Laura on Huvilakadun Kotilounaan emäntä

Syntyperäinen vaasalainen Laura Siirilä on Setlementtikeskuksen keittiön uusi emäntä. Hän aloitti työt Vaasan Setlementtikeskuksen keittiössä joulukuun lopussa, ensin keittiön edellisen emännän Kaisa Sinelmaan opissa. Tammikuun alusta lähtien keittiö on ollut Lauran vastuulla.

28-vuotias Laura asuu Vetokannaksella aviomiehen, 7-, 3-vuotiaiden tyttärien, kolmen bengalinkissan ja yhden sekarotuisen koiran kanssa.

”Välillä elämä kotona tuntuu melkoiselta sirkukselta”, Laura nauraa ja paljastaa, että kotona hän kokkaa ruokaa periaatteella nopeasti ja konstailematta. Tavoite on saada vatsat täyteen ja mielet tyytyväisiksi, joten tarjolla on usein lapsille maistuvia makaroni- ja jauheliharuokia. Lauran omakin lempiruoka on itse tehty lasagne. Toinen lempiherkku on lohikeitto.

Setlementtikeskus tuntui Laurasta omalta paikalta jo työpaikkahaastattelussa, ja tunne on vain vahvistunut viikkojen vaihtuessa.

”Täällä saan ottaa vastuuta ja tehdä oikeasti sitä työtä, mihin olen opiskellut. Saan käyttää kaikkea sitä osaamista mitä minulla on.”

Setlementtikeskuksen ruokalista ei ole Lauran käsissä muuttumassa radikaalisti. Hän kunnioittaa Kaisan luomia perinteitä, mutta varovaisia uusia makukokeiluja tarjotaan silloin tällöin ja ruokalistaa muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan.

Yksi uudistus on kuitenkin tehty: Setlementtikeskuksen keittiö on saanut nimen, jonka haluttiin kuvastavan filosofiaamme: haluamme tarjota asiakkaille maukasta, itse tehtyä kotiruokaa. Huvilakadun Kotilounas tarjoaa aterioita, jotka valmistetaan omassa keittiössä alusta asti itse. Myös sämpylät leivotaan itse.

Huvilakadun Kotilounas -ravintolaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Maittavaa kotiruokaa on tarjolla arkipäivisin kello 11-13. Myymme myös salaattilounaita ja lasten annoksia.

Huvilakadun Kotilounaan herkullisten ruokien laittajat ovat Tatiana ja Laura. Tervetuloa lounaalle!