Yleiset uutiset

Sallitaan kaikenlaiset pojat

Hyvää kansainvälistä miestenpäivää 19.11.!

Erilaiset pojat. Ongelmapojat. Laiskat pojat. Äänekkäät pojat. Villit pojat.

Poikien kasvua varjostavat yhteiskunnan ennakkokäsitykset siitä, millaisia pojat ovat. Todellisuudessa pojat ja sukupuolensa moninaisesti kokevat ovat moninainen joukko, johon mahtuu paljon erilaisia tapoja olla poika.

Poikana olemisen ei tarvitse määräytyä sukupuoliroolien, biologian, sosiaalisten odotusten tai ennakkokäsitysten mukaan. Juuri siksi tarvitsemme sukupuolisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä. Vaasan Setlementti tekee sitä Vaasassa Ristinummen alueella, ja monet muut setlementit omilla alueillaan ympäri Suomea.

Vaasan Setlementin Poikatyö täytti tänä vuonna viisi vuotta. Toimintaamme osallistuu 4-7.-luokkalaisia poikia ja sukupuolensa moninaisesti kokevia. Poikatyön toiminta on ennaltaehkäisevää, osallisuutta vahvistavaa, maksutonta toimintaa, jota rahoittaa Evald ja Hilda Nissin Säätiö.

Poikatyö pyrkii avartamaan ahtaita poikana toimimisen malleja. Jokaisella pojalla on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Meille ohjaajille on tärkeää olla pojille turvallisia aikuisia, joihin he voivat luottaa ja jotka kysyvät, mitä sinulle kuuluu.

Meidän kaikkien tulisikin tarkastella omia sukupuolittuneita käsityksiämme ja tukea poikia olemaan juuri sellaisia, kuin he haluavat olla. Rakennetaan yhdessä yhteiskuntaa, jossa pojilla on tilaa tuoda esille ajatuksiaan ja tunteitaan.

Sallitaan moninaisuus ja kaikenlaiset pojat. Herkät pojat. Luovat pojat. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pojat. Rohkeat pojat. Hiljaiset pojat. Liikunnalliset pojat. Erilaiset pojat.

Viikolla 45 (6.11.-12.11.) vietettiin miestenviikkoa ja sunnuntaina 19.11. kansainvälistä miestenpäivää.

Poikatyön ohjaajat

Anniina Honkaniemi-Piiroinen
Sirkka Halkola

Vaasan Setlementtiyhdistys