Yleiset uutiset

Lapsen oikeuksien viikolla askarrellaan heijastimia

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna 14.–20.11.2022. Vuoden teema on oikeus turvallisuuteen. Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta. Se syntyy sekä arjen kohtaamisissa että poliittisilla päätöksillä. Lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa.

Vaasan Setlementin ryhmissä askarrellaan Lapsen oikeuksien viikolla heijastimia ja tehdään tehtäviä lapsenoikeudet.fi-sivustolta.

Eftiksen, Vestiksen ruotsinkielisen iltapäivätoiminnan ohjelma Lapsen oikeuksien viikolla.