Yleiset uutiset

”Kiva, kun tämä on tässä niin lähellä!”

Maanantaina Vestiksen senioriryhmässä jumpattiin

Vaasan Setlementin Vestis on järjestänyt Gerbyssä ohjelmaa ja toimintaa seudun lapsiperheille jo yli 25 vuotta. Nyt kun Vestiksellä on uudet tilat Gerbyn S-marketin vieressä, Vaasan Setlementti haluaa järjestää Vestiksessä vielä enemmän toimintaa ja kaikenikäisille vaasalaisille.

Senioreiden oma ryhmä kokoontuu Vestiksessä maanantaiaamuisin kello 10-12. Ryhmän vetäjänä toimii Seidi Herttua, joka piti maanantaina 26.9. senioreille tuolijumppaa.

”Ensi viikolla Vamian opiskelijat tulevat mittaamaan verenpaineita ja sitä seuraavalla viikolla vuorossa on tasapainojumppa. Ohjelma vaihtuu viikoittain enkä itsekään vielä tiedä ohjelmaa kovin pitkälle eteenpäin, koska olen vasta luomassa verkostoja vaasalaisiin toimijoihin, jotka voisivat järjestää täällä ohjelmaa”, Seidi kertoo.

Ensi kertaa talossa

Näkövammainen Tarja Nuotio oli Vestiksessä ensimmäistä kertaa, ja jumppa sujui reippaasti ja hymyssäsuin, vaikka Tarja ei nähnytkään miten Seidi teki liikkeet.

”Se oli helppoa, kun kuuntelin tarkkaan ohjeet!”

Tarja tuli Vestikseen kaverinsa Aini Jokelan kanssa.

”Aini on minun silmäni, en minä tänne yksin olisi osannut tulla, vaikka lähellä asunkin.”

Ainista ja Tarjasta on mukavaa, kun harrastamaan pääsee nyt aivan kodin lähelle. Aini on aiemmin käynyt Setlementin perjantaijumpassa Setlementtikeskuksessa Palosaarella kaverinsa Leena Saarenpään kanssa.

”Häneltä minä kuulinkin tästä Vestiksen ryhmästä”, Aini sanoo ja kertoo hänkin olevansa talossa nyt ensimmäistä kertaa.

Vauvoja ja senioreita

Aini ja Tarja ehtivät hetken jo epäillä tulleensa Vestikseen vääränä päivänä tai väärään aikaan, kun Vestiksen pihassa oli paljon lastenvaunuja ja äitejä pienten vauvojen kanssa.

Naiset ilahtuvat, kun he kuulevat, että Vestiksessä kokoontuu samaan aikaan maanantaisin myös Vauvaryhmä. Vestiksessä on mahdollisuus luoda kontakteja yli sukupolvien.

”Sehän on mukavaa. Vauvat ovat hellusia. Tulee vaan kova ikävä omia suvun pikkuisia, kun he asuvat niin kaukana.”

Jumppa on naisista mukavaa, ja heistä sitä saisi olla ainakin pari kertaa kuukaudessa.

”Se olisi elvyttävää meille vanhoille”, Vestikseen samalla myös lounaalle tullut Helle Pellinen sanoo. Seidi lupaa, että jumppaa voi olla vaikka joka kerta, jos kävijät niin haluavat.

Jumpan jälkeen Vestiksen alakerrassa alkaa mukava puheensorina. Yläkerran parvelta kuuluu vienosti haitarimusiikkia. Aila Ala-aho vetää siellä vauvaryhmäläisille musiikkituokiota. Keittiöstä leijailee herkullinen tuoksu, kun Tanja Ahonen kokkaa päivän lounasta, makaronilaatikkoa.

”Kummasti se hajuaisti aina herättää ruokahalun, vaikka ensin ei olisi yhtään nälkä”, sohvalla kuulumisia vaihtavat Leena, Aini ja Tarja pohtivat.

Samaan aikaan kun alhaalla jumpataan, yläkerrassa on menossa vauvaryhmän musiikkituokio. Haitaria soittaa Aila Ala-aho.
Leena, Tarja ja Aini vaihtavat jumpan jälkeen kuulumisia Vestiksen sohvalla.
Seidi Herttua vetää tuolijumppaa Vestiksessä.