Yleiset uutiset

Mitä Setlementit tekevät? Katso video!

Tiedätkö sinä, mitä Vaasan Setlementti ja 38 muuta Suomen Setlementtiä tekevät? Katso oheinen Tussitaikureiden piirtämä video Vaasan Setlementin YouTube-kanavalta, niin tiedät enemmän!

Olemme osa valtakunnallista, itse asiassa maailmanlaajuista, setlementtiliikettä. Setlementtiliike on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisliike, joka edistää ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja elinikäistä oppimista yhteiskunnassa.

Setlementtiliike on toiminut Suomessa jo yli 100 vuotta. Setlementtejä (paikallisyhdistyksiä) on 39 ja ne ovat kaikki kotipaikkakuntansa näköisiä.

Rakennamme tulevaisuuden Suomea, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen, yhteisöllinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen, ekologisesti kestävä yhteiskunta. Teemme tämän vapaan sivistystyön, kansalaistoiminnan, matalan kynnyksen toiminnan, kriisityön, kehittämistoiminnan ja vaikuttamistoiminnan keinoin. Lisäksi setlementtiliike tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Videon tuotanto: Tussitaikurit