Yleiset uutiset

Tervetuloa Vähänkyrön senioriolkkariin!

Vaasan Setlementti on mukana järjestämässä toimintaa Vähänkyrön senioreille.

Ensi viikon torstaina, 10.3.2022 Vähäkyrö-talossa, entisessä valtuustosalissa, käynnistyy Vähänkyrön senioriolkkari. Ohjattua toimintaa on tarjolla kello 13-15, ja ohjatun tuokion jälkeen taloon voi jäädä vielä tunniksi rupattelemaan.

Senioriolkkari perustetaan Vähänkyrön ikäihmisten toivomuksesta. Vähänkyrön aluepalvelupäällikkö Suvi Aho Vaasan kaupungilta on kerännyt yhteen joukon toimijoita, jotka järjestävät vuorotellen ohjattua toimintaa senioriolkkariin.

Vaasan Setlementtiyhdistys tuo taloon Setlementin omissa ikäihmisten kerhoissa suosituiksi havaittuja toimintoja. Toimintaa muokataan ja kehitetään kävijöiden toivomusten mukaan, mutta Setlementin vuorolla olkkarissa voidaan esimerkiksi tarinoida siitä, millaista elämä oli entisaikojen Vähässäkyrössä.

Jos joku innostuu kirjoittamaan muistojaan tarinaksi, siihen saa ohjausta. Anne Kytölä, Setlementin kansalaistoiminnan koordinaattori, pitää Setlementtikeskuksessa keskiviikkoisin luovan kirjoittamisen ryhmää.

Toisena vetäjänä Setlementistä on Kyläkeskuksen vastaava ohjaaja Päivi Vauto, joka tuo senioriolkkariin ensimmäisellä kerralla mielenkiintoisen ja salaperäisenkin ohjelman:

”Ensimmäisellä kerralla tehdään voimapuu, mutta en kerro tarkemmin, mikä se on. Tulkaa katsomaan ja kokeilemaan”, Päivi kehottaa.

Vaasan Setlementin lisäksi torstaiohjelmaa järjestävät vuorollaan Eläkeliiton Vähänkyrön yhdistys, Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut ja hyvinvointitiimi. Toimijoita tulee mahdollisesti vielä lisää, ja ilmoittautua saa Suvi Aholle, suvi.aho@vaasa.fi.

Senioriolkkarin toimintaa kokeillaan kevään ajan. Jos kävijöitä riittää, toiminta jatkuu syksyllä.

Vaasan Setlementti on senioriolkkarissa torstaina 31.3. ja 28.4. kello 13-15.

Lue myös Vaasa-lehden juttu senioriolkkarista.