Uuden Vestis-talon alakerta.
Yleiset uutiset

Vestiksen uusi talo on valmis

Vaasan Setlementin vanha Vestis-talo Gerbyssä purettiin vähän yli vuosi sitten, ja Vestiksen toiminta siirtyi väliaikaisiin tiloihin Hietanummentielle. Nyt rakennusmiehet ovat saaneet urakkansa valmiiksi, ja uusi, hieno Vestis avaa ovensa käyttäjille talvilomaviikon jälkeen.

Vestiksen vastaava ohjaaja Camilla Ekberg on tyytyväinen. Vestiksestä tuli juuri sellainen – tai oikeastaan vielä parempi – kuin Vestiksen työntekijät toivoivat.

”Arkkitehdit osasivat tulkita meidän ajatuksiamme ja onnistuivat saamaan kaikki rakennuksen neliöt upeasti käyttöön. Nyt meillä on tilaa!”

Päivää ennen virallista muuttoa talossa on vielä tyhjää ja avaraa. Camillan puhelin soi, ja soittaja tiedustelee tarkkaa osoitetta; iltapäivällä Vestiksen pihaan on tulossa auto, joka tuo uusia pöytiä ja muita huonekaluja.

Seuraavana päivänä Vestikseen kannetaan Hietanummentieltä valmiiksi pakatut muuttolaatikot, ja kun talvilomaviikko on ohi, Vestis on valmis ottamaan vastaan vanhat ja uudet Vestiksessä kävijät.

Vestis on ollut yli 20 vuoden ajan paikka, jossa Gerbyn ja lähialueiden lapsiperheet ovat voineet tavata toisiaan. Vaasan Setlementti järjestää Vestiksessä myös aamu- ja iltapäivätoimintaa Gerbyn ruotsinkielisen koulun oppilaille sekä kerhoja koululaisille.

”Uudet tilat mahdollistavat toiminnan laajentamisen. Voimme järjestää toimintaa ja ryhmiä myös esimerkiksi eläkeläisille.”

Kerro, mitä toimintaa
toivot Vestikseen

Vaasan Setlementti kerää asukkaiden ideoita ja toiveita siitä, millaista toimintaa Vestikseen ja Gerbyn – Västervikin alueelle haluttaisiin.

Nettiin on tulossa aiheesta kysely. Asukkaat voivat kertoa mielipiteensä myös esimerkiksi Ilta-Vestiksessä tiistaina 15.3. kello 17-19 tai torstain 17.3. Avoimien ovien aamupäivässä kello 10-12. 

Eläkeläisille on tulossa oma aamukahvitilaisuus maanantaina 21.3. kello 8.30-10.

”Toivottavasti saamme Vestiksen toimintaan mukaan uusia vapaaehtoisia, jotka voisivat vetää erilaisia ryhmiä. Se antaisi meille mahdollisuuden järjestää talossa toimintaa nykyistä useammin myös iltaisin ja ehkä viikonloppuisinkin”, Camilla sanoo.

Camillalle voi myös soittaa tai lähettää sähköpostia: 040 749 8763, vestis@vaasansetlementti.fi.

Camilla Ekberg Vestiksen yläkerrassa.
Kerro Vestiksen vastaavalle ohjaajalle Camillalle, millaista toimintaa sinä haluaisit Vestikseen.