Yleiset uutiset

Kerholaisesta kerhonvetäjäksi

Vaasan Setlementtiyhdistys järjestää paljon monipuolista toimintaa lapsiperheille eri puolilla kaupunkia.

Lukas Söderman kuuli Setlementin palveluista vaimoltaan.

”Vaimo on käynyt Setlementti-Vestiksen ryhmissä Gerbyssä jo pidempään, ja häneltä kuulin, että Setlementillä on myös isille ja lapsille tarkoitettua jumppaa.”

Lukas kävi aluksi isä-lapsijumpassa perheen esikoisen, Vincentin kanssa. Nyt jumppaamassa käy myös pikkusisko Alva.

Lukaksen rooli vaihtui reilu vuosi sitten kerholaista kerhonvetäjäksi, kun edelliselle ryhmänohjaajalle tuli muita kiireitä ja Setlementti-Vestis etsi uutta vetäjää.

”Vaimon yllytyksestä taas lähdin tähän. Tällä tavalla voimme ainakin varmistaa, että kiva harrastus jatkuu”, Lukas nauraa.

Isä-lapsijumpassa Gerbyn ruotsinkielisellä koululla käy joka torstai-ilta 10–20 lasta ja 5–8 aikuista. Välillä tunti on ohjatumpaa, välillä vapaata liikuntaa. Haastatteluiltana saliin rakennettiin Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden Vipinää vekaroihin -hankkeen motoriikkarata.

Isät, isoisät, enot, sedät, kummit, bonusisät ja kaikki muutkin lapselle tärkeät miehet ovat tietenkin tervetulleita kaikkiin Vaasan Setlementin avoimen perhetoiminnan ryhmiin. Mutta Lukas tietää omasta kokemuksestaan, että kynnys lähteä mukaan madaltuu, kun toiminta on suunnattu varta vasten miehille.

”On tosi hyvä, että Setlementillä on toimintaa faijoille. Meidän perheelle tämä isä-lapsijumppa on mukava jokaviikkoinen hetki, jossa pääsen lasten kanssa juoksemaan isoon saliin ja saan tutustuttaa heidät liikunnan riemuun.”

Vaasan Setlementin toimintaa miehille ja lapsille:

Wertti-kahvila Ristinummella torstaisin kello 9–11

Isä-lapsijumppa Gerbyn ruotsinkielisellä koululla torstaisin kello 17–18

Orion-ryhmä eri puolilla kaupunkia kerran kuussa maanantaisin (seuraavat kerrat 25.10., 15.11. ja 13.12.)

Lukas Söderman, isä-lapsijumpan vetäjä.