Vaasan Setlementin palvelut. Haluamme edistää hyvää elämää alueellamme ja tarjoamme palveluja kaikenikäisille vaasalaisille.
Yleiset uutiset

Tehdään Vaasasta paikka, jossa kaikilla on ystävä

Vaasan Setlementtiyhdistys on mukana Vaasan kaupungin koordinoimassa pilottihankkeessa, jonka tavoite on tukea kotona asuvien ikäihmisten toimintakykyä ja lievittää yksinäisyyttä.

Vaasan etsivän vanhustyön verkostoon kuuluvat meidän lisäksemme Vaasan ev.lut. seurakunta, Vaasan seudun Muistiyhdistys, Punaisen Ristin Vaasan suomalainen osasto ja Vaasan kaupungin arviointiyksikkö, muistipoliklinikka ja vapaaehtoistyö.

Meillä on käytössä yhteinen kanava, jonka kautta voimme välittää vanhuksen puolesta pyynnön ystävästä. Toivomme löytävämme mahdollisimman monelle ystävää kaipaavalle oman ystävän koulutetuista vapaaehtoistoimijoista.

Koska olemme koonneet yhteiselle alustalle myös tietoa kaikkien mukana olevien toimijoiden toiminnasta ja palveluista, vanhusten luona käyvien työntekijöiden on helppo kertoa vanhuksille, millaista ryhmätoimintaa Vaasassa on tarjolla. Ystävä voi löytyä myös ryhmästä, kuten Vaasan Setlementin harrastuskerhosta!

Vaasan seutu haluaa profiloitua maailman onnellisimman maan onnellisimpana paikkana. Kevään ja kesän ajan on etsitty seudulta maailman onnellisinta ihmistä, ja voittaja selviää runsaan viikon kuluttua.

Mitäpä jos seuraavaksi nostaisimme Vaasan kaikkien tietoisuuteen tekemällä Vaasasta kaupungin, jossa jokaisella on ystävä? Sinäkin voit auttaa! Voit ryhtyä vapaaehtoistoimijaksi; ystäväksi nyt ensi vaiheessa vanhukselle. Etsivän vanhustyön verkoston pilotti jatkuu syksyn 2021, mutta ystäviä kaivataan, etsitään ja löydetään pilotin jälkeenkin.

Anne Kytölä, kansalaistoiminnan koordinaattori, Vaasan Setlementtiyhdistys