Musiikki- ja leikkihetki.
Yleiset uutiset

Muskari ja luovan toiminnan iltoja

Uutta toimintaa lapsiperheille Palosaarella

Vaasan Setlementtikeskuksessa alkaa tiistaina 21.9. ja torstaina 23.9. kaksi uutta ryhmää, jonne alle kouluikäiset voivat tulla yhdessä aikuisen kanssa.

Tiistai-iltojen Perheiden muskarissa on ohjattuja musiikkileikkejä kello 17-18. Torstait ovat Luovia iltoja. Kello 17.30-19 tehdään erilaisia kädentaitoja kehittäviä juttuja.

Molemmissa ryhmissä syödään myös Vaasan Setlementtiyhdistyksen tarjoama välipala. Ryhmiä vetää Milla Haapa-aho.

Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen. Mukaan voi tulla koko kaudeksi tai silloin kun perheelle sopii. Ilmoittautumiset sähköpostitse tai whats up -viestillä Noora Annolalle: noora.annola@vaasansetlementti.fi, 050 321 4873.

Vaasan Setlementin perhetyön vastaavana ohjaajana työskentelevä Noora Annola kertoo, että Setlementtiyhdistys on käynnistänyt tai käynnistämässä tänä syksynä paljon uutta toimintaa lapsiperheille.

”Nämä kaksi uutta ryhmää toteutetaan Setlementtiliiton Lapsi- ja nuorisotyön toiminta-avustuksella. Aivan uutta toimintaa meillä on myös uusperheille suunnattu toiminta. Uusperheiden äitien vertaistukiryhmä aloittaa marraskuussa”, Noora kertoo.

Uusi ryhmä on myös Esikot, joka on tarkoitettu perhettä suunnitteleville, ensimmäistä lastaan odottaville tai vauvan juuri saaneille äideille. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin ja Vaasan suomalaisen seurakunnan kanssa. Ryhmä kokoontuu kaupungin uudessa Perhekeskuksessa Tammikaivontiellä tiistaisin kello 13-15 parittomilla viikoilla.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vaasan osaston kanssa Setlementti järjestää toimintaa miehille ja lapsille. Orion-ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla Vaasaa. Ensimmäisellä kerralla 27.9. lähdetään metsäretkelle Hellaksen laavulta.

Miehille ja lapsille on tarkoitettu myös Setlementin Wertti-miestenkahvila. Se on auki joka torstai kello 9-11 Poikatyön tiloissa Ristinummella. Isien ja lasten oma jumppa jatkuu keskiviikkoisin kello 17-18 Gerbyn ruotsinkielisellä koululla.

Vauhtitunti-liikuntaa on nyt kaksi kertaa viikossa, maanantaiaamuisin kello 10-10.45 ja keskiviikkoisin kello 17-17.45. Myös Metsämörri-retkille lähdetään kaksi kertaa viikossa, maanantaisin kello 9.30-10.30 Hietalahdessa ja perjantaisin kello 9.30-10.30 Bölessä/Koskisuolla.

Taimitarhan ja Vestiksen kaikille avoimet vanhempi-vauva- tai lapsiryhmät kokoontuvat Palosaarella, Ristinummella ja Gerbyssä arkipäivisin. Vestiksessä järjestetään toimintaa lapsiperheille myös iltaisin pari kertaa kuukaudessa.

Lisätietoa ryhmistä saa Vaasan Setlementin ohjaajilta, kotisivuilta vaasansetlementti.fi sekä Facebookista.