Yleiset uutiset

Lauran kirja ilmestyy huhtikuussa

Kaksi Vaasan Setlementin Luovan kirjoittamisen ryhmän kirjoittajaa on kirjoittanut koronavuoden aikana kirjan. Aila Vartevan Sodan kuljettama -kirjasta kerroimme aikaisemmassa postauksessa. Tänään oman teoksensa ilmestymisestä kertoo Laura Koverskoi.

Naurattava elämä, kirja naurusta ja nauramisesta, julkaistaan huhtikuussa. Sen ovat kirjoittaneet yhdessä Laura Koverskoi ja Tarja Kupias. Naurujoogaohjaajana toimiva Tarja etsi kirjaa naurusta, ja koska sellaista ei löytynyt, hän päätti kirjoittaa sellaisen itse.

Laurasta tuli Tarjan ideoiman kirjan toinen kirjoittaja, kun Tarja kääntyi keväällä 2020 Turun yliopiston puoleen ja pyysi tutkimusapua. Lauran folkloristiikan opinnot Turun yliopistossa olivat tuolloin loppusuoralla ja pro gradu -työn kirjoitus menossa.

”Lähdin mukaan taustatutkijaksi, koska aihe oli minusta kovin hauska. Heinäkuussa Tarja pyysi minut virallisesti toiseksi kirjoittajaksi, ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että kirja ilmestyy huhtikuussa.”

Tarja ja Laura kirjoittivat kirjaa yhdessä aktiivisesti heinäkuun lopusta jouluaatonaattoon.

”Kirjan kirjoittaminen vaati hyviä pyllylihaksia ja monia Zoom-palavereita. Pidimme joskus jopa kahdeksan tunnin palaverin”, Laura kertoo.

Kerho vahvisti kirjoittajan identiteettiä

Vaasan Setlementin Luovan kirjoittamisen ryhmälläkin oli oma pieni vaikutuksensa Lauran kirjoittamiseen.

”Luovan kirjoittamisen kerhossa sain vahvistusta omalle kirjoittajan identiteetilleni. Kerhossa oli mukava ja avoin tunnelma, ja annettu palaute oli kannustavaa ja hyvää. Kerhon kautta aloin uskomaan, että pitkäaikainen haaveeni kirjailijuudesta voisi olla mahdollinen.”

Nyt, intensiivisen kirjoitusurakan jälkeen ja kirjan julkaisua odotellessa, Lauran olo on hiukan epätodellinen.

”Fiilis on hyvä, ja olen ylpeä siitä, mitä saimme Tarjan kanssa aikaiseksi!”

Lisää naurua elämään

 

Laura ja Tarja haluavat lisätä naurua maailmaan. Kirja ilmestyykin otolliseen aikaan, sillä koronapandemian aikana nauru on varmasti jäänyt sivuosaan monen elämässä.

Laura toivoo, että kirja auttaisi ihmisiä saamaan naurun osaksi jokaista päivää.

”Nauru on oikeasti mahtava voimavara. Se edistää tutkitusti fyysistä terveyttä ja henkistä hyvinvointia. Kirjassa on erilaisia nauruharjoituksia, joiden avulla voi opetella nauramaan hyväntahtoista naurua myös ilman syytä.”

Kirjassa on myös 23 tähtivieraan, mm. Kaj Kunnaksen, Aira Samulinin ja Arja Korisevan ajatuksia ja tarinoita naurusta.

 

Kirjasta haaveileva:
”Ole rohkea ja sitkeä”

Laura kannustaa kirjailijan urasta haaveilevia kirjoittajia luottamaan kykyihinsä ja olemaan rohkeita ja sitkeitä.

”Kustantajan löytäminen voi olla vaikeaa, mutta kieltävää vastausta ei kannata jäädä murehtimaan. Täytyy vain yrittää uudelleen ja ottaa rohkeasti yhteyttä eri kustantajiin tai harkita omakustanteista kirjaa. Suomi on täynnä erilaisia pieniä kustantamoita ja painotaloja, jotka varmasti voivat auttaa.”.

Naurattava elämä ilmestyy huhtikuussa. Se tulee myyntiin kirjakauppoihin ja marketeihin. Kirjaa saa myös suoraan kirjoittajilta ja heidän verkkokaupoistaan (https://unelmakauppa.mycashflow.fi/,  www.loistopuoti.fi) sekä Naurattava elämä -kirjan verkkosivuilta (www.naurattavaelama.fi).  Huhtikuusta lähtien kirjaa saa myös Basam Booksin sivuilta.