Taimitarha

Taimitarha-toiminta käynnistyi vuonna 2003 nuorten äitien ja yksinhuoltajaäitien tukemistyöksi. Tänä päivänä toiminnassa on erilaisia kaikille avoimia ja maksuttomia vanhempi-lapsi-ryhmiä. Ryhmiä on tarjolla jo raskausaikana.

Taimitarhan ryhmät kokoontuvat eri puolilla kaupunkia: Gerbyssä, Ristinummella ja Palosaarella. Setlementtikeskuksessa toimii kaikille avoin perhekahvila. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa kahden tunnin ajan, jotkut ryhmät harvemmin.

Työn tavoitteena on tukea vanhempia uudessa elämäntilanteessa. Tavoitteena on tukea vanhemmuutta, arjessa jaksamista ja luoda mahdollisuuksia vertaistukeen, sekä kanssakäymiseen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Myös lapsille tarjoutuu tilaisuus saman ikäiseen seuraan. Taimitarha-toiminnan tavoite on tukea koko perhettä ja tehdä lapsiperheen arjesta helpompaa. Tässä työssä auttavat Taimitarhan ohjaajat, vertaistuki ja ryhmissä vierailevat asiantuntijat.

Nuorten Äitien ryhmä ei kokoonnu toistaiseksi, mutta jos haluaisit osallistua tällaiseen ryhmään, soita Salmelle! Kun osallistujia on riittävästi, ryhmä voi aloittaa taas toimintansa.

Toimintaa rahoittaa Evald ja Hilda Nissin säätiö.

Tervetuloa ryhmiin!

”POSITIIVINEN PAHA PÄIVÄ”

Lumen yllä kärryt nirskuu,

maitoa hurjaan tahtiin tirskuu.

Luulin kaiken olevan hauskaa ja helppoa

mutta taisinkin pussata ajatuspeikkoa.

Tarkoitus oli kulkea vauvakirjalla aurattua

latua, tunnen sen olevan silkkaa satua.

Väsyneenä ajattelin,

”Aivoni oli yksi suuri vamma”.

eihän toki, minusta oli vain tullut pienen

vauvan mamma.

– Äityli 19 –

Hyvää Uutta vuotta 2020 kaikille! 🙂
Tästä löydät Setlementin Taimitarhan vanhempi-lapsi-ryhmien tammikuun 2020 ohjelman. Taimitarhan ryhmät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia (lukuunottamatta yh-ryhmää, joka on tarkoitettu yhden vanhemman perheille). Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ainoastaan ruokakerralle pyydetään ilmoittautumista.
Hae Taimitarhan kaveriksi ja kerro, mihin vanhempi-lapsi-ryhmään haluat, niin siirrän sinut kyseiseen ryhmään, siellä voit viestitellä ryhmäläisten kanssa ja näet mitä kulloinkin tehdään.

 


Lämpimästi tervetuloa! T. Taimitarhan Tuija 😊

Vauvaryhmä Vestiksessä

 

Vanhempi-lapsiryhmä Ristinummi

https://www.vaasansetlementti.fi/tietoa-vaasan-setlementtiyhdistyksesta/taimitarha/palosaari/

 

https://www.vaasansetlementti.fi/tietoa-vaasan-setlementtiyhdistyksesta/taimitarha/yksinhuoltajaryhma/

 

https://www.vaasansetlementti.fi/tietoa-vaasan-setlementtiyhdistyksesta/taimitarha/vestiksen-vanhempi-lapsi-ryhma/