Yleiset uutiset

Poikatyön ryhmä tutustui eduskuntaan

Päivä Matias Mäkysen vieraana

Koska yksi poikatyön ryhmistämme on erittäin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, työntekijämme järjestivät helmikuussa ryhmälle vierailun eduskuntaan. Isäntänä toimi vaasalainen kansanedustaja Matias Mäkynen.

Keskustelu vieraiden ja isännän välillä käynnistyi helposti, koska Matias Mäkynen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Ristinummella, kuten pojatkin, ja käynyt samaa kouluakin. Matias kertoi pojille, miten yhteiskunnalliset asiat alkoivat kiinnostaa häntä jo koulussa. Pojat saivat kansanedustajalta myös neuvoja, miten hekin pääsevät halutessaan mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan.

Retki eduskuntaan alkoi aamulla kello 6.30 Vaasan rautatieasemalta. Varhainen herätys väsytti, mutta edessä oli monella tapaa ainutlaatuinen päivä: kaikki pojat vierailivat ensimmäistä kertaa elämässään Eduskuntatalossa. Osa kävi Helsingissäkin ensimmäisen kerran eikä junalla matkustaminenkaan ollut ryhmälle ihan jokapäiväistä.
Eduskuntataloon mentiin turvatarkastuksen kautta. Pojat pääsivät seuraamaan eduskunnan täysistuntoa yleisölehteriltä. Sitten tutustuttiin Eduskuntataloon ja sen historiaan kansanedustaja Matias Mäkysen ja hänen avustajansa Sara Holapan kanssa.
Pojat olivat etukäteen laatineet kysymyslistan, jossa oli 24 kysymystä poliittisista asioista. Näiden lisäksi pojat keksivät paikan päällä lisää kysymyksiä, ja osa sanoikin, että vielä olisi riittänyt keskusteltavaa Matias Mäkysen kanssa.
Vierailu Eduskuntataloon sai Poikatyön ryhmän pojat ymmärtämään, että halutessaan heilläkin voi olla mahdollisuus jonakin päivänä tehdä työtä kansanedustajana. Päivä oli onnistunut, ja kirvoitti innostuneita kommentteja: Tää on siisteintä, mitä mulle on tapahtunut!