Yleiset uutiset

Hyvää kansallista veteraanipäivää!

Joukko vaasalaisia veteraaneja pääsi viettämään kansallista veteraanipäivää 27.4.2021 autoillen. Vaasan Setlementtiyhdistys ja Vaasan Veteraaniautoseura veivät Setlementtikeskuksen päivätoimintaan osallistuvat veteraanit autoajelulle veteraaniautoseuralaisten kiiltäviksi puunatuilla museokatsastetuilla autoilla.

Setlementtikeskuksessa nautitun lohikeiton ja munkkikahvien veteraanit ajoivat Vaasan torille seuraamaan puolustusvoimain, Vaasan kaupungin ja Vaasan suomalaisen seurakunnan yhteistä seppeleenlaskuseremoniaa. Seppeleenlaskuun Vapaudenpatsaan juurelle osallistunut kaupunginjohtaja Tomas Häyry kävi seremonian jälkeen tervehtimässä veteraaneja.

Torin juhlallisuuksien jälkeen veteraanien autoseurue kiersi katselemassa Vaasan kaupunkia kauniissa kevätsäässä.

”Tämä on suuri kunnia meille, kun saamme viettää päivää kanssanne. Teidän ansiostanne meillä on vapaa isänmaa”, Tor Nygreniä vuoden 1937 Pontiacillaan kuljettanut Leevi Udelius kiitti saattaessaan veteraanin takaisin kotiin.