Yleiset uutiset

Gerbyn Setlementtitalon suunnittelu käynnistyi

Vaasan Setlementti rakentaa Gerbyhyn uuden Setlementtitalon, jonka on määrä valmistua talvella 2022. Setlementti toimii Gerbyssä tällä hetkellä väistötiloissa, osoitteessa Hietanummentie 1, koska Setlementti Vestiksen vanha talo Gerbyn S-Marketin vieressä odottaa purkamista.

Uuden Setlementti Vestiksen suunnittelijoiksi on valittu NAC Arkkitehdit Oy. Projektin pääsuunnittelijana on arkkitehti Hilkka Maija Antila, ja muina suunnittelijoina NAC Arkkitehtien toimitusjohtaja, insinööri AMK Tiina Heikkilä sekä arkkitehti Frida Gammelgård. Rakennuttajakonsulttina hankkeessa toimii Marko Potka Podeco Oy:stä.

Uudisrakennuksen suunnittelun käynnistys- ja lähtötietopalaveri pidettiin keskiviikkona 10.2. Setlementtikeskuksessa.

Hilkka Maija Antila, Tiina Heikkilä ja Frida Gammelgård pitävät uutta hanketta mielenkiintoisena ja haastavana. Hankkeen ehkä suurin haaste Hilkka Maija Antilan mielestä on kaavan asettama rajoitus rakennettavan rakennuksen koosta. 250 neliömetriin on saatava sijoitettua paljon erilaisiin toimintoihin taipuvia tiloja.”

NAC Arkkitehdeillä on ennestään kokemusta vastaavien monikäyttötilojen rakentamisesta. Heidän käsialaansa on mm. vuonna 2018 valmistunut Vähänkyrön seurakuntatalo. Toimitusjohtaja Tiina Heikkilää ilahduttaa se, että arkkitehdit pääsevät suunnittelemaan työn, johon kaikilla vaasalaisilla on mahdollisuus tutustua.

”Suunnittelemme ja toteutamme paljon projekteja teollisuudelle, tiloihin, joita eivät kaikki pääse näkemään. Setlementti Vestis tehdään kaupunkilaisten käyttöön ja erittäin näyttävälle paikalle.”

Kuvatekstit

Setlementti Vestiksen uuden toimitilan suunnittelevat Frida Gammelgård (vasemmalla), Tiina Heikkilä ja Hilkka Maija Antila.

Uuden Setlementtitalon suunnittelupalaveriin Setlementtikeskuksessa osallistuivat Vaasan Setlementin toiminnanjohtaja Kirsi Ikäheimonen, hallituksen puheenjohtaja Harry Swanljung, hallituksen jäsen Tomi Niemi, Setlementti Vestiksen toiminnanohjaaja Camilla Ekberg, NAC-arkkitehtien arkkitehdit Hilkka Maija Antila, Tiina Heikkilä ja Frida Gammelgård, hankkeen rakennuttajakonsultti Marko Potka sekä Vaasan Setlementin toimistosihteeri Pauliina Kyrönlahti-Granberg.