Setlementin URA-palvelut

Työllistämisprojekti 

Setlementin URA-palvelut palvelee työnhakijoita, erityisesti pitkään työtä etsineitä tai niitä, jotka haluavat ja tarvitsevat yksilöllisiä työnetsijä- ja työhönvalmennuspalveluita. Projektin toimintaan pääsee mukaan TE-toimiston asiantuntijan lähettämänä tai ottamalla suoraan yhteyttä Vaasan Setlementtiyhdistykseen.

Vaasan Setlementtiyhdistyksessä on tehty työllistämiseen liittyvää projektimuotoista työtä Pohjanmaan TE-toimiston ja Vaasan kaupungin rahoittamana jo 2000-luvun alusta lähtien.

Työkokeilu ja palkkatuettu työ

URA-palvelujen keskeiset toimintamuodot ovat työkokeilu ja palkkatuettu työ. Niiden avulla pyritään auttamaan työnhakijoita työhön paluun ja työssä pysymisen eri tilanteissa. Työnhakijan kanssa kartoitetaan omia vahvuuksia ja osaamista, ja sen perusteella pyritään etsimään yhdessä hakijalle sopiva työkokeilu- tai työpaikka. Se voi löytyä yksityisestä yrityksestä tai kolmannelta sektorilta. Setlementtiyhdistys tarjoaa työtä keskimäärin 15 henkilölle vuosittain omissa yksiköissään.

Työnantaja voi tarjota työkokeilupaikan esim. alan vaihtajalle tai yrittäjyyttä miettivälle. Jos työnantajalla on tarjota työpaikka, hän voi saada taloudellisista tukea palkatessaan uuden työntekijän, joka on pitkään ollut työnhakijana TE-toimistossa. Projektin henkilöstö auttaa myös työnantajia kun he etsivät uutta työntekijää, kun he hakevat palkkatukea tai tekevät palkkatuen maksatushakemusta. Työnantaja voi myös tehdä projektille toimeksiannon, jonka perusteella heille lähetetään haastatteluun haluttu määrä projektin työnhakijoita, joilla on haluttua osaamista, joko koulutusta, työkokemusta tai molempia.

Työkokeilun ja työsuhteen aikana sekä työntekijä että työnantaja saavat työvalmennuspalveluita ja muuta tukea projektilta.

Henkilöstö

URA-palveluissa työskentelee projektipäällikkö ja kaksi työvalmentajaa, joiden kanssa voi sopia tapaamisajan projektin toimistolle Huvilakadulle (Palosaari). Projektin toimisto on auki arkisin klo 9-15. Työntekijät jalkautuvat myös työpaikoille.

Projektiin voi tulla asiakkaaksi milloin tahansa. Haastattelemme jatkuvasti uusia työnhakijoita ja etsimme avoimia työpaikkoja. Vi betjänar även på svenska!

Yhteystiedot

Setlementin URA-palvelut
Huvilakatu 1, 65200 Vaasa

Projektipäällikkö Sirpa Myllyniemi
puh. 050 550 9704

Työvalmentaja Elise Uusi-Pantti
puh. 040 662 8048.

Työvalmentaja Sirpa Koivula
puh. 040 678 3251.

Työvalmentaja Ulla Mäkelä
puh. 040 614 6979

Olemme mukana Vaasan Kaikukortti-kokeilussa 2020.