Isosisarus-toiminta

Tampereen Setlementtiyhdistyksen Tyttötyössä aloitettiin vuonna 1998 Isosisko- vapaaehtoistyön toimintamalli lasten ja nuorten tukemistyöksi. Toiminta on näiden vuosien aikana levinnyt jo useisiin eri kaupunkeihin, myös Vaasaan.

Vapaaehtoistyö on toimintaa, jota vapaaehtoinen tekee omasta kiinnostuksestaan ja halustaan. Työstä ei makseta palkkaa, mutta opiskelijoilla on mahdollisuus saada työstään opintopisteitä. Vapaaehtoistyö antaa myös runsaasti tietoa ja taitoa koulu- ja työelämää varten. Vapaaehtoistyö antaa tekijälle mielekästä tekemistä, lisää positiivista elämänasennetta, antaa mukavaa yhdessäoloa lasten ja nuorten kanssa sekä tuo hyvän mielen, kun voi olla avuksi.

Vapaaehtoistyöntekijä koulutetaan tehtävään isosisarus kurssilla. Kurssin aikana tutustutaan toisiimme, tehdään ryhmätöitä sekä luovia harjoituksia, tuodaan esille mahdollisia omia vahvuuksia sekä ilmaistaan motiivit vapaaehtoistyöhön osallistumiseen. Kurssille osallistuminen ei sido automaattisesti Isosisarus-toimintaan. Kurssin lopuksi järjestetään yksilöhaastattelu, jonka pohjalta selvitetään kiinnostus ryhtyä Isosisarukseksi ja sitoutua tehtävään.

Vapaaehtoistyöntekijän eli Isosisaruksen tulee olla positiivinen roolimalli hänelle valitulle pikkusisarukselle, eli Tyttistä tai Poikakerhoa käyvälle lapselle. Isosisruksen tulee olla 18-vuotta täyttänyt vastuullinen aikuinen ja häntä sitoo vaitiolovelvollisuus. Isosisarus käy läpi koulutuksen ja rikosrekisteriote tarkastetaan. Isosisarus- toiminnan tärkeimpinä tavoitteina on tukea pikkusisarusta elämän eri tilanteissa, olla kaverina ja aitona kuuntelijana, sekä auttaa pikkusisarusta pysymään ”oikealla tiellä risteyskohdissa”.

Jos olet kiinnostunut Isosisarus-toiminnasta (haluaisit ryhtyä isosisarukseksi) tai haluat lisätietoa toiminnasta, ota yhteyttä! Seuraava Isosisarus-koulutus järjestetään syyskuussa 2019, keskiviikkona 11.9.2019 klo 17.00-19.30 ja tiistaina 17.9.2019 klo 17.00-19.30.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ 🙂 

Julia Pessi
puh: 040 591 0958

Hanna Puronaho
puh: 040 560 0195
tyttotyo@vaasansetlementti.fi

Kaikki mitä voimme tehdä lasten ja nuorten  hyväksi, on aina tervetullutta!