Isosisarustoiminta

Isosisarustoiminta Vaasan Setlementissä

Haluatko tehdä kivaa ja tärkeää vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa?

Ryhdy isosiskoksi Vaasan Setlementin tyttötyön ryhmässä käyvälle tytölle tai isoveljeksi poikatyön ryhmässä käyvälle pojalle.

Luotettava aikuiskaveri alakoululaiselle

Isosisarustoiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jonka tavoite on tarjota alakouluikäiselle lapselle luotettava aikuinen kaveri tueksi ja iloksi arkeen.

Et tarvitse erityistaitoja, kun toimit isosisaruksena. Riittää, että olet 18-vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa ja voimavaroja toimia luotettavana aikuiskaverina sekä tavata pikkusisarustasi 1-4 kertaa kuukaudessa vähintään noin vuoden ajan.

Me koulutamme sinut tehtävään

Vaasan Setlementti järjestää kaikille isosisaruksille maksuttoman, päivän mittaisen koulutuksen. Kaikki isosisaruksiksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Kaikkien isosisarusten rikostausta selvitetään ennen kuin tehtävä alkaa, koska kyseessä on lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö.

Rentoa ja kivaa yhdessäoloa

Isosisarus ja pikkusisarus voivat viettää aikaa yhdessä esimerkiksi jutellen, kokkaillen, käymällä uimassa, jätskillä, kirjastossa, elokuvissa, kirpparikierroksella tai mitä ikinä keksivätkään.

Isosisarustoiminta on itsessään ilmaista, mutta kumpikin osapuoli maksaa tapaamisista syntyneet omat kulunsa, esimerkiksi elokuvaliput.

Ohjaajat auttavat ja tukevat

Ohjaajat muodostavat sisarusparit ottamalla huomioon molempien toiveet ja tarpeet. Ohjaajat ovat isosisrusten tukena toiminnan käynnistämisessä sekä aina tarvittaessa toiminnan kuluessa.

Yhteystiedot

Voit tiedustella seuraavan isosisaruskoulutuksen ajankohtaa tyttö– ja poikatyön ohjaajilta ja ilmoittautua mukaan.

 

Poikatyön ohjaaja

puh: 040 591 0958

poikatyo@vaasansetlementti.fi

 

Tyttötyön ohjaaja

puh: 040 560 0195

tyttotyo@vaasansetlementti.fi