Settlement Vestis sommarläger 2021

Settlement Vestis sommarläger 2021

Vi är glada att vi i år kunde ordna ett tvåspråkigt sommarläger åt elever i åk 1-4. Denna gång ordnades lägret 3 dagar i veckan under en två veckors period. Varje dag hade ett eget tema, kring vilket dagen byggdes upp. På lägerdagarna serverades lunch och mellanmål och det deltog 23 olika barn på dessa dagar.

Lägerveckan började med en pysseldag, ”Jag är kreativ”. Under dagen fick deltagarna pröva på bl.a. mosaik, tovning och silk clay. Vilka fina konstverk det blev!

Vi hade två ”Kock för en dag” – dagar. Under dessa dagar bakades bland annat muffins och kex. Barnen fick en dag laga sin egen pizza till lunch samt en dag göra sitt eget mellanmål. På den ena kock-dagen pyntades en grytlapp och på den andra dagen ett förkläde med textilpennor.

En lägerdag ordnades ”Utflyktsdag”. Vi startade med bilar från Vestis gård mot destination 1, Båtparken vid Metviken. Där lekte barnen och vi spelade beachvolley. Destination 2 var Restaurang Rax där vi avnjöt en god lunch som uppskattades av barnen. När magarna var fulla fortsatte färden till Vasklot för att spela minigolf. Spelandet gick jättebra och här skulle barnen ha kunnat stanna länge. Efter minigolfen stannade vi på Brändötorg där vi njöt av en god glassportion. Resan fortsatte tillbaka till Vestis där en fin lägerdag avslutades.

Vår ”Äventyrsdag” bestod av foto-orientering i närområdet kring Vestis där det fanns olika uppgifter att lösa. Den sista uppgiften tog barnen till vår lokala pizzeria i Gerby, vilket uppskattades mycket. Deltagarna fick även en tygryggväska som de fick dekorera med tygtusch. Längs med dagen fanns även olika små utmaningar man fick pröva på.

Sista lägerdagen hade vi ”Djurdag” och vi fick besök av många söta djur. På förmiddagen besökte Aava Kertun kotitila oss och de hade med sig två kaniner och två Alpakkor. Barnen fick paja djuren, gå omkring med Alpakkorna i koppel samt mata dem. Efter lunch kom Kaverikoirat med tre söta hundar på besök. Barnen var så glada att få umgås med djuren och sköta om dem, vilka djurälskande barn vi har! Barnen hann även göra nyckelringar av krympplast med djurtema.

Det allra bästa med lägret var nog att få se glädjen i barnens ögon och höra alla glada skratt! Då man ser och hör detta vet man att barnen har det bra. I och med att vi haft barn från alla årskurser 1-4 samt från olika skolor har barnen också lärt känna nya kompisar. On myös ollut hienoa nähdä, miten hyvin leirit on toiminut molemmilla kotimaisella kielellä.

För flera av barnen var det flera upplevelser på lägerdagarna som var helt nya för dem så som till exempel minigolf, besök på Rax, träff med djur och besök på vår lokala pizzeria. Detta är en sak som är roligt med våra läger, vi kan ge barnen nya upplevelser. Och allt detta i vår vackra hemstad Vasa!

Vestis ordnar även höstlovsläger och sportlovsläger, så ifall du är intresserad av att delta nästa gång, håll ögonen öppna.

Alla vi på Vestis vill tacka alla lägerdeltagare för 6 fina dagar tillsammans med er och för alla fina minnen vi fått! Njut av ert välförtjänta sommarlov! Tack till er föräldrar för att vi fått umgås med era härliga barn dessa dagar.

Sommarhälsningar,
Camilla Ekberg
Ansvarig ledare på Settlement Vestis