40 tapaa olla rohkea

40 tapaa olla rohkea

Vaasassa investoidaan rohkeasti uuteen

Setlementtiliiton viestinnässä nostetaan tänä vuonna esiin rohkeutta. Mitä se merkitsee arjen setlementtityössä? Setlementtiliiton toukokuun uutiskirjeessä oli juttu Vaasan Setlementistä ja meidän näkemyksiämme rohkeudesta.

Vaasan Setlementin kansalaistoiminnan koordinaattori ja viestintävastaava Anne Kytölä kertoo terveiset Vaasasta:
Otimme täällä Vaasan Setlementissä vastaan Setlementtiliiton Rohkeutta on -haasteen ja pohdimme, miten rohkeus näkyy vaasalaisessa setlementtityössä.

Ykkösenä nousi esiin rakennushankkeemme. Koronapandemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista huolimatta uskallamme luottaa tulevaan ja rakennamme Gerbyn kaupunginosaan uuden Setlementtitalon, Setlementti-Vestiksen. Uskallamme unelmoida isoista asioista ja toteuttaa unelmiamme! Vaikka investointi on kallis, ajatuksemme ovat jo tulevassa ja mietimme, mitä kaikkea hyvää uusi talo tulee tuomaan ihmisille.

Rohkeutta on uskaltaa ajatella uudella tavalla ja tehdä uusia asioita oman mukavuusalueen ulkopuolella. Jos emme osaa jotakin, opettelemme! Erityisesti korona-aika on nostanut esiin sen, että rohkeus näkyy muuntautumiskykynä ja joustavuutena. Esimerkiksi perhetyössä on syntynyt paljon uutta toimintaa ja uusia ryhmiä: Metsämörri-toimintaa, Vauhtitunti-liikuntaa, Werraton-ryhmä äideille ja alkavat uudet ryhmät uusperheille.

Asumispalveluyksiköissämme Kultanummessa ja Hopearannassa meiltä vaaditaan rohkeutta pitää asukkaiden puolta, toimia heidän ”asianajajinaan”. Joudumme toisinaan vaatimaan heille palveluja ja etuuksia, jotka heille kuuluvat. Olemme heidän puolellaan ja teemme valituksia, kun heitä kohdellaan huonosti ja väärin.
Rohkeutta on monimuotoinen työyhteisö, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja tuoda esiin omat mielipiteensä. Vaasan Setlementin johto osoittaa rohkeutta luottamalla henkilökuntaan ja panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin. Saamme kaikki käyttää joka kuukausi kaksi tuntia työaikaa liikuntaan!

Artikkeli on julkaistu Setlementtiliiton toukokuun uutiskirjeessä 2021.