Tule kutomaan Setlementtisukkia!

Tule kutomaan Setlementtisukkia!

Tule sinäkin kutomaan (KAL) Setlementtisukkia ”Yhdessä olemme enemmän”!

Kyläkeskuksen ohjaaja Päivi Vauto on suunnitellut Vaasan Setlementille oman villasukkamallin. Voit osallistua yhteisölliseen villasukkaprojektiin ja kutoa itsellesi omat Setlementtisukat turvallisesti omalla kotisohvallasi. Sukka kudotaan pala kerrallaan niiden ohjeiden mukaan, mitä Päivi antaa. Ohjeita annetaan 19.4. lähtien maanantaisin ja torstaisin. Ohjeet julkaistaan Kyläkeskuksen uusilla Facebook-sivuilla, sinne luodussa verkkotapahtumassa. Lisäksi ohjeita voi lukea tästä kotisivuillamme julkaistavasta artikkelista, jota päivitetään koko ajan projektin edetessä.

Näin pääset alkuun: langat ja puikot. Ohjeessa annetaan suuntaa-antavat määrät sekä lankojen värit.

”Yhdessä olemme enemmän”-sukat
Suunnittelija: Päivi Vauto
Vaikeustaso: keskihelppo
Langanmenekki (suuntaa-antava):
esim. 7 veljestä, Lauri, Myhome
Langan värit (esimerkiksi):
Valkoinen 100 g
Musta 50 g
Oranssi 60 g
Keltainen 60 g
Sininen 40 g
ja vähän pinkkiä (tai omaa lempiväriä)
Sukkapuikot 3,5 tai käsialan mukaan.

Sukkien neulominen aloitetaan 19.4. Tervetuloa mukaan!

19.4.2021 Neulotaan sukkien resori

Joko aloitit setlementtisukkien neulomisen? KAL-yhteisneulonta alkoi tänään, mutta ei hätää, jos et päässyt mukaan live-lähetykseen. Voit opetella sukkien neulomista Kyläkeskuksen facebook-sivuilla olevista videoista. 
Tänään luotiin valkoisella tai luonnonvalkoisella langalla 60 silmukkaa (15/puikko) ja neulottiin sukan resori.
Mallikerta:
1. krs 3 o 2 n – toista kerroksen loppuun.
2. krs 3 o 2 n – toista kerroksen loppuun.
3. krs Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 2 seuraavaa silmukkaa oikein ja nosta 1. silmukka niiden yli. Neulo 2 n. Toista kerroksen loppuun.
4. krs. Neulo 1 o, tee langankierto alakautta, 1 o, 2 n. Toista kerroksen loppuun.
Toista mallikertaa 4 kertaa eli yhteensä mallikertoja tulee 5.
Torstaina opetellaan lisää!
22.4.2021 Resori on nyt valmis ja aloitetaan kirjoneule. Tarvitset sinisen, oranssin ja keltaisen langan. Tee kuitenkin vielä yksi kerros valkoisella ja lisää samalla 1 silmukka joka puikolle yllä olevan kuvan ohjeiden mukaan. Seuraa sitten mallikuviota. Mallin lukeminen aloitetaan oikealta alhaalta. Kerroksia tulee yhteensä 25. Kuvio, kuten sinisellä pohjalla oleva aalto, tulee joka puikolle 2 kertaa.
Maanantai 26.4. tänään sukkiin otetaan mukaan uusi väri, musta, jolla neulotaan Setlementin taloja. Laske tarkkaan, että silmukoita tulee oikea määrä talojen väliin. Aluksi työhön pitää myös lisätä 1 silmukka, niin että työssä on yhteensä 65 silmukkaa.
Päivä 4: nyt ryhdytään kaventamaan. Taidetaan lähestyä nilkkaa?
Tänään neulotaan nilkkapalmikko:
HUOM! jos sinulla on kapea jalka, kavenna 2. ja 3. puikolla 2 silmukkaa, niin että niillä on yhteensä 20 silmukkaa. Ennen ketjusilmukkakuviota (mustavalkoinen) pitäisi olla 5 jaollinen luku silmukoita esim 12+10+10+13.
Ohjeessa on 13+12+12+13. Tämä määrä sopii vähän leveämmälle jalalle
HUOM! HUOM! HUOM! Mallikerta menee puikolle vain 1 x, ei 2 x, kuten kuvassa sanotaan.