Vaasan Setlementti on Yhteiskunnallinen Yritys

Vaasan Setlementti on Yhteiskunnallinen Yritys

Varsinkin näin korona-aikana korostuu välittämisen ja vastuun tärkeys ja merkitys. Me välitämme.
Vaasan Setlementtiyhdistys on toiminut yli 70 vuotta. Silti monikaan vaasalainen ei tiedä, mitä kaikkea teemme. Tiedätkö sinä?
Kuvailemme itse yhdistystämme monialaiseksi kansalaisjärjestöksi, elämänkaariyhdistykseksi, koska olemme mukana ihmisten kaikissa elämänvaiheissa. Haluamme tukea ihmisten hyvää arkea ja auttaa ihmisiä löytämään omat voimavaransa.
Vaasan Setlementillä on Vaasassa kaksi asumisyksikköä: mielenterveyskuntoutujien Kultanummi Ristinummella ja päihteistä sairastuneille muistisairaille tarkoitettu koti Hopearanta Kotirannalla.
Meillä on vuokra-asuntoja nuorille työssäkäyville sekä eläkeläisille. Eläkeläisille tarkoitetun Mäntyhovin omistamme yhdessä Vaasan kaupungin kanssa.
Lapsiperheille meillä on monenlaista toimintaa: ryhmiä, kerhoja, liikuntaa, retkiä ja leirejä. Toimintaa on Gerbyssä Setlementti Vestiksessä, Ristinummella ja Palosaarella. Metsämörri-retkiä tehdään eri puolilla kaupunkia.
Arkipaja Asemakadulla tukee pienten lasten äitejä. Arkipajassa äidit oppivat lapsiperheille erityisen tärkeitä arjen rutiineja. He löytävät ystäviä ja oppivat tukemaan lastensa kasvua. Maahanmuuttajaäideille Arkipaja on hyvä paikka oppia suomen kieltä ja kulttuuria. Arkipajan toimintaan varat tulevat STEAlta.
Setlementti Vestiksessä meillä toimivat myös Eftis ja Morris, Gerby skolanin oppilaiden aamu- ja iltapäivähoito. Setlementti Vestis järjestää myös erilaisia koululaisille tarkoitettuja kerhoja. Kerhoissa voidaan opetella esimerkiksi laittamaan välipalaa.
Ristinummella teemme Tyttö- ja Poikatyötä Evald ja Hilda Nissin säätiön tuella.
Vaasan Setlementin URA-palvelut auttaa pitkään työttömänä olleita takaisin työelämään tai opiskelemaan. Teemme myös yksilömuotoista kuntouttavaa työtoimintaa.
Vaasan Setlementti pitää huolta vaasalaisista rintamaveteraaneista. Koronarajoitusten takia veteraanien kerho ei ole nyt voinut kokoontua eikä retkiäkään ole voitu tehdä, mutta veteraaneille viedään ruoka kotiin ja työntekijämme käyvät tapaamassa veteraaneja heidän kotonaan, jos veteraani ja hänen omaisensa niin haluavat.
Vaasan Setlementillä on maksuttomia harrastuskerhoja Palosaarella Setlementtikeskuksessa ja Ristinummella Kyläkeskuksessa. Normaali-aikoina järjestämme erilaisia yleisötilaisuuksia, luentoja ja retkiä.
Koronarajoitusten takia ryhmämme eivät voi nyt kokoontua, mutta toimintaa järjestetään etänä. Eftis toimii normaalisti.
Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ja nujerretaan korona yhdessä!