Koronatiedote 26.11.2020

Koronatiedote 26.11.2020

Joulukuussa saa kokoontua vähän isommalla joukolla kuin marraskuussa, koska koronatilanne on saatu Vaasan kaupungissa hyvin hallintaan.

Tässä Avin uudet määräykset, jotka koskevat joulukuuta:

Länsi-Suomessa palataan joulukuussa yli 50 hengen kokoontumisrajoituksiin

Joulukuussa Pohjanmaan maakunnassa on voimassa rajoitus, jonka mukaan kaikissa yli 50 hengen tilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa pitää varmistaa turvavälit ja riittävä hygienia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 23.11.2020 päätöksen joulukuussa voimassa olevista tapahtumarajoituksista. Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 1.12.–31.12.2020 välisenä aikana ja koskee kaikkia viraston toimialueen kuntia.

Koronavirus tarttuu tehokkaasti etenkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa. Sosiaalisiin tapahtumiin ei sen vuoksi pidä osallistua edes lieväoireisena. Jos oireita on, kaikkia kontakteja muihin ihmisiin pitää välttää ja koronatestiin pitää mennä mahdollisimman pian.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Lähikontaktien vähentäminen on epidemiatilanteessa tärkeää myös terveille ihmisille.