Videoilla iloa korona-aikaan

Videoilla iloa korona-aikaan

Parasta työssäni – Vaasan Setlementin työntekijät kertovat työstään

Koronavirus muutti työskentelytapoja monella työpaikalla. Vaasan Setlementissäkin se synnytti muun muassa ainakin yhden aivan uuden tavan toimia: Vaasan Setlementti sai oman videotiimin, kun Meri Saarikangas, Emmi Karjanmaa ja Laura Kytömäki ryhtyivät tekemään videoita.

Osa videotiimin videoista kertoo siitä, miten Vaasan Setlementtiyhdistys toimii ja pitää huolta ihmisistä poikkeusoloissakin. Suurin osa videoista on kuitenkin tehty ilahduttamaan, osallistamaan ja aktivoimaan kaikkia, jotka Messi Setlementin videoita katsovat.

”Me haluamme antaa ihmisille ideoita siitä, mitä kaikkea voi tehdä korona-aikaan. Toivomme, että videot toisivat ihmisille iloa ja lisäisivät heidän hyvinvointiaan”, Emmi kertoo.

”Ideat ovat sellaisia, että ne on helppo toteuttaa eikä niiden tekemiseen tarvita erityisiä välineitä. Tavoite on, että mahdollisimman moni voisi osallistua heittämiimme haasteisiin”, Meri lisää.

Meri ja Emmi ovat muun muassa tuunanneet videoilla t-paitoja, kylväneet hedelmänsiemeniä, etsineet geokätköjä, tutustuneet Vaasan eri kaupunginosiin ja kokeilleet runojen kirjoittamista.

Tiimin kolmas jäsen, media-assistentiksi valmistunut Laura huolehtii pääasiassa videoiden kuvaamisesta ja editoinnista, kun taas Meri ja Emmi keksivät ideat ja kirjoittavat videoiden käsikirjoituksen.

”Mutta teemme kaikkia työvaiheita myös yhdessä. Meillä on hyvä porukka, jossa ideoita ryöpsähtää välillä oikein ryppäinä”, tiimiläiset kertovat.

Parasta tiimin mielestä heidän työssään on mukavien työkavereiden lisäksi se, että tiimi saa suunnitella, ideoida ja toteuttaa videoita itsenäisesti.

”Tässä työssä saa olla luova ja haastaa koko ajan itseään”, Emmi sanoo.

Aivan mahtavaa tiimin mielestä on, jos heidän videonsa saa SINUTKIN kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja. Kerro tiimille, mitä sinä haluaisit nähdä ja ota vastaan Merin, Emmin ja Lauran heittämät haasteet. Setlementin videotiimi jatkaa videoiden tekemistä kesäkuun loppuun asti.

Seuraa Vaasan Setlementin videotiimiä

YouTubessa: Messi Setlementti

Facebookissa: Setlementti Messi

Instagramissa: setlementtimessi