Huhtikuu on Turva-teemakuukausi

Huhtikuu on Turva-teemakuukausi

Setlementtiliitto on julistanut parhaillaan vietettävän huhtikuun Turva-teemakuukaudeksi. Sanat turva ja turvallisuus saavat ehkä uudenlaisenkin merkityksen näinä poikkeuksellisina aikoina.
Vaasan Setlementin työssä turva näyttäytyi tänään keskiviikkona 8.4.2020 hyvin konkreettisella tavalla. Olemme vieneet nyt poikkeustilanteen aikana riskiryhmiin kuuluville asiakkaillemme aterioita kotiin tilauksesta. Huoli oli suuri, kun tänään emme saaneetkaan yhteyttä kahteen asiakkaaseemme.


Työntekijöidemme ”etsivätyön” jälkeen kumpikin ”katoaminen” selvisi onneksi onnellisesti ja ateriat toimitettiin tilaajilleen.
Samalla autoimme myös 91-vuotiasta rouvaa saamaan puhelimensa taas toimintakykyiseksi, kun puhelimen SIM-kortti oli lukkiutunut. Yhdessä asiakkaan kanssa soitettiin operaattorille (ensin väärälle, mutta jo toisella kerralla oikealle). Operaattorikin tuli ystävällisesti apuun eikä veloittanut rouvalta tässä pulmallisessa tilanteessa mitään PUK-koodin tiedustelusta. Nyt olo on turvallinen, kun tiedämme, että rouvan puhelin toimii taas eikä hänen tarvitse olla kotona yksin ilman yhteyksiä ulkomaailmaan.

Haluatko Sinä kertoa, mistä Sinulle tulee turvallinen olo tai mistä saat turvaa? Voit kertoa aiheesta myös valokuvalla! Lähetä tarinasi ja/tai valokuvasi sähköpostilla anne.kytola@vaasansetlementti.fi. Lähettämällä tekstin ja/tai kuvan annat meille luvan julkaista tarinasi Vaasan Setlementin Facebook-sivuilla ja kotisivuillamme. Omaa nimeään ei tarvitse julkistaa, vaan voi käyttää nimimerkkiä. Vaasan Setlementti valitsee, mitkä tekstit ja kuvat se julkaisee.