Setlementtityö kiinnostaa Elinkeinoelämän Keskusliittoa

Setlementtityö kiinnostaa Elinkeinoelämän Keskusliittoa

Elinkeinoelämän Keskusliitto haluaa nähdä ja kuulla, millaista työtä sen jäsenyrityksissä ja -yhdistyksissä tehdään. Siksi Ilkka Oksala, Elinkeinoelämän Keskusliiton vaasalaislähtöinen johtaja, saapui torstaina Vaasaan ja tutustui muun muassa Vaasan Setlementtiin. Vieraan ottivat vastaan toiminnanjohtaja Kirsi Ikäheimonen ja URA-palveluiden projektipäällikkö Sirpa Myllyniemi.

Tapaamisessa keskusteltiin mm. kuntouttavan työtoiminnan tilanteesta Vaasassa, ostopalvelujen kilpailuttamisesta sekä palkkatuen kansallisesta kehittämisestä. Ilkka Oksala halusi erityisesti kuulla esimerkkejä siitä, millaista ihmisten parissa tehtävä setlementtityö käytännössä on.

Kirsi Ikäheimonen oli ilahtunut siitä, että EK vieraili yritysten lisäksi myös yhdistyksessä.

”Kerroimme hänelle esimerkiksi Vaasan Setlementin perhetyöstä ja saimme vietyä Elinkeinoelämän Keskusliittoon viestiä siitä, että Vaasaan haluttaisiin Vantaan Yhteinen pöytä -mallin mukainen ruokahävikin logistiikkakeskus, ja Setlementti on mukana hankkeissa, joissa sitä suunnitellaan.”