Vaasan Setlementtiyhdistys luopuu ryhmämuotoisesta kuntouttavasta työtoiminnasta

Vaasan Setlementtiyhdistys luopuu ryhmämuotoisesta kuntouttavasta työtoiminnasta

Vaasan Setlementtiyhdistyksen ylläpitämä ryhmämuotoinen kuntouttavan työtoiminnan yksikkö Aura sulkee ovensa vuodenvaihteessa.

– Kun tähän asti kaikkia asiakkaita on voitu tukea suhteellisen tasavertaisesti, nyt palvelunostaja edellyttää asiakkaiden jakamista ennalta arvioiden helpommin ja vaikeammin työllistettäviin. Jälkimmäiselle ryhmälle voitaisiin tarjota lähinnä ajankulua. Koska uhkana vielä on, että toiminta saattaa johtaa jopa 100 000 euron vuosittaiseen alijäämään, yhdistyksen hallitus totesi, että näissä olosuhteissa toiminnan jatkamiseen ei ole olemassa sen enempää toiminnallisia kuin taloudellisia edellytyksiä, Vaasan Setlementtiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harry Swanljung sanoo.

Kuntouttavan työtoiminnan tarjoaminen pitkäaikaistyöttömille on kaupungeille ja kunnille kuuluva lakisääteinen tehtävä. Vaasan kaupunki on ostanut palvelun Vaasan Setlementtiyhdistykseltä keväästä 2017 lähtien.