Siltapelimannit on Vuoden 2019 Speliyhtye

Siltapelimannit on Vuoden 2019 Speliyhtye

Kansanmusiikkiyhdistys Eteläpohjalaiset Spelit on valinnut Vuoden 2019 Speliyhtyeeksi vaasalaisen Siltapelimannit-kansanmusiikkiyhtyeen.

Yhtye aloitti vuonna 1997 Vaasa-Opiston kansanmusiikkiryhmänä, mutta sittemmin Siltapelimanneista on tullut Setlementin soittajia. He esiintyvät monissa Vaasan Setlementtiyhdistyksen tilaisuuksissa ja kokoontuvat maanantai-iltaisin harjoittelemaan uusia soittoja Setlementtikeskuksessa Palosaarella.

Vuoden 2019 Speliyhtyeen titteli tuli yhtyeelle muun muassa persoonallisen ja muista kansanmusiikkiyhtyeistä poikkeavan ohjelmiston ansiosta:

”Koska Vaasassa ei ole ollut varsinaista pelimanniperinnettä eikä sellaisia kansanmusiikkitapahtumia, joissa harrastelijat olisivat päässeet soittamaan, on Siltapelimannit jäänyt kotipaikkakunnallaan melko tuntemattomaksi marginaaliorkesteriksi. Sen sijaan muun muassa lukuisten Speli-esiintymistensä vuoksi on yhtye muualla paljon tunnetumpi. Ehkä juuri perinteen puuttumisen vuoksi on yhtyeen ohjelmistokin muodostunut erilaiseksi kuin muilla pelimanniyhtyeillä”, Spelien tiedotteessa todetaan.