Setlementille Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Setlementille Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Vaasan Setlementtiyhdistys ry:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Vaasan Setlementtiyhdistys ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Vuonna 1948 perustettu Vaasan Setlementtiyhdistys edistää Vaasan seudulla yhteisöllisyyttä ja hyvää elämää sekä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutumista. Yhdistys tuottaa asumispalveluita eri kohderyhmille sekä järjestää ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa laajalle joukolle. Näiden lisäksi yhdistys järjestää toimintaa esimerkiksi veteraaneille ja perheille sekä tarjoaa pitkäaikaistyöttömille työllistämispalveluita.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Vaasan Setlementtiyhdistyksen hallitus päätti hakea Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä, koska merkin koettiin kertovan jotain hyvin oleellista yhdistyksen palvelutoiminnasta. Yhdistys on kotimainen toimija ja toimii aidosti yhteiskunnallisesti pitäen päämääränään inhimillisen hyvän tuomista alueen asukkaille. Yhdistys ei jaa osinkoja eikä bonuksia, vaan kaikki tuotto käytetään arvojen mukaiseen toimintaan, ihmisten hyväksi.

– Vaasan Setlementtiyhdistys on toiminut jo vuodesta 1948 ja se kehittää jatkuvasti palveluitaan niin, että ne vastaavat tämän päivän yhteiskunnan haasteisiin huomioiden mm. vanhukset, perheet ja pitkäaikaistyöttömät. Vaasan Setlementtiyhdistys tekee monipuolista ja tärkeää työtä niin, että sen palveluista hyötyy sekä yksittäinen ihminen että koko ympäröivä yhteiskunta. On hienoa saada Vaasan Setlementtiyhdistys mukaan Yhteiskunnallisen merkkiyritysten kasvavaan joukkoon, toteaa brand manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.